Monday 25 January 2010

Regasirea iernii

Data: 23.01.10-24.01.10
Locatie: Muntii Bucegi
Participanti: Claudia, Rudi
Poze: http://picasaweb.google.com/nagy.rudolf.sandor/

Vineri dupa-amiaza. Toata lumea pleaca fie la sky fie la 2 zile cu plecare vineri seara. Eu nu puteam pleca vineri seara asa ca raman cu ideea ca iar voi avea sambata in Bucuresti iar duminica o tura inca incerta. Cu "ajutorul" celor de la CinemaCity se "elibereaza" programul meu de vineri seara dar prea tarziu pentru oamenii care plecau vineri seara. In extremis se iveste o posibila tura pe varful Omu cu Ioana si Claudia cu plecare cu masina. In final ramane doar Claudia si cu plecare cu CFR-ul.

Alegem sa plecam cu acceleratul de 7:30 care pe traseu acumuleaza acum deja nesurprinzatoarea ora de intarziere. La Busteni TITICar-ul nu merge asa ca marsaluim catre Gura Diham. Planul de bataie era sa urcam pe Valea Adanca la statia Omu si de acolo la Cabana Malaiesti. Vremea este racoroasa as zice. Prognoza arata temperturi sub -15 grade, pe platou -25 luand si factorul de vant.

Cum trecem apa ne dam seama ca va fi ceva de lucru. In ultima saptamana a nins cca 40cm de zapada pulver si nimeni in afara de lupi si vulpi nu a mai umblat pe poteca. Sparg poteca prin zapada usoara dar ritmul este prea lent. La cantonul Morar deja discutam despre alternative. Alegem sa ne indreptam catre Malaiesti prin Glajerie. Drumul catre Pichet seamana cu tura de innot in zapada de acum 2 ani.

Ora 3:30. Ajungem la Diham. Servim o masa calda si luam decizia sa stam la cabana nemaiurcand catre Malaiesti. In ciuda revelionului ghizilor reusim sa ne cazam. Mai sunt cateva ore pana incepe revelionul asa ca servesc o bere. In aceste conditii intra pe usa Dana Mirea si Mihai. Erau la sk de tura prin zona, cazandu-se si ei la cabana. Seara o petrecem in compania lor.

Noaptea a fost destul de lunga. Revelionul s-a prelungit pana dimineata cu cantece si dansuri. Facem refill la ceai, sesiune de poze din fata cabanei si pornim spre Morar, Timbal, Balaur (zona ce-mi place f mult din Bucegi).

Panorame din Diham:




Vrem sa urcam pe fata sudica a Balaurului si sa coboram pe fata Nordica urmand Valcelul Grohotisului. Este senin si ger, soare cu colti mari. Bocancul scartaie pe zapada inghetata, copaci ingreunati de zapada. Am asteptat 1 an pentru aceast senzatie.



Urcusul catre Balaur a reprezentat un adevarat innot in zapada. In unele locuri eram pana la brau in zapada. Am ales ruta cea mai safe dpdv al avalanselor. Ora 2 ne prinde pe creasta. Ne echipam cu coltari si ham pentru un eventual rapel la capatul vaii (vara cand am facut valea nu aveam ham si am facut rapel Dulfer). Dupa o traversare putin cam expusa din cauza zapezii ajungem in vale unde gasim un culoar de zapada inghetata, ceea ce si asteptam. Ne-am angajat sa coboram valea. A fost placut sa folosesc din nou coltarii in zapada inghetata.

Panorama de pe Balaur:


Capatul vaii a coincis cu o usoara balaureala, un rapel si innot in zapada ce pulver ce s-a scurs zilele trecute de pe vale. Un scurt moment de gasirea a potecii Tache si suntem deja in drum catre Pichet. Fata nordica mai are o surpriza placuta pentru noi. Copacii sunt tapetati cu zapada, necesitand foto session.

17:00, suntem in gara Busteni. Tragem un frig pana soseste trenul cu 30min intarziere urmate de alte 30 acumulate pe traseu dar atmosfera a fost indulcita de recitaluri de ghitara, muzicuta si acordeon.






 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 comment:

Unknown said...

nice.. copacii sunt intr-adevar superbi.. m-au fascinat total cand am fost data trecuta la munte..