Friday 15 January 2010

La cumpana dintre ani

Data: 30.12.09-01.01.10
Locatie: Cerna-Sat, Godeanu
Participanti: Luminita, Calin, Adi, Diana, Simina, Istvan, Rudi
Poze: http://picasaweb.google.com/nagy.rudolf.sandor/

Dupa multe discutii, planuri, hotarari si nehotarari revelionul '10 avea sa se intample in Cerna Sat, la poalele muntilor Godeanu. Acasa am avut parte de aproape 2 saptamani de vacanta, vacanta prea statica daca comparam cu activitatile mele de pe parcursul anului 2009. Statica insa plina de prajituri, carnati, mancaruri de la mama ......

Vine si 30 decembrie cand e timpul sa se adune "oitele" pentru intalnirea anuala. Anul acesta este in cerc mai restrans de doar 7 oameni. Se pleaca cu 2 masini, unul din Baia Mare si unul din Zalau. "Mariuta" pleaca mai tarziu dar recupereaza terenul si se sincronizeaza cu oita Lumi in gara de la Baile Herculane. Inghetam putin in statiunea fantoma pana soseste si grupul de Baia Mare. In echipa completa ne indreptam catre Cerna-sat. Ultima parte a drumului este un semiforestier de 18km, drum pe care Mariuta trece iar in fata, avand roti si garda la sol mai potrivita. Camerele noastre nu erau ca pe site dar pana la urma avem (se face rost) paturi, cearsafuri, calorifere electrice si piesa de rezistente: cheia de la casuta "sefului".

Incepe un dezmat culinar stropit cu vinul adus de acasa. Se face un "draft" de plan pentru ziua de 31: urcare in creasta Godeanu, pentru cei mai in forma si urcare la baraj, pentru cei cu genunchii in pioneze. Dimineata ploua, dupa cum a ploat toata noaptea. Ii ciudata iarna la noi in ultima vreme. Chiar in aceste conditii ne tinem de plan si urcam in creasta Godeanu. Avem parte de reprize de ploaie, de reprize de soare, de curcubee si de vant in creasta. Daca se uita cineva la poze zice ca am avut numai senin.

Seara ne pregatim de revelion. Deschidem alte sticle de vin, de data asta mai de soi. Facem o vizita la grupul timisorenilor iar la 12 fara 10 scoatem sampania. Ploaia s-a oprit si printre nori se vede si luna plina. 5, 4, 3, 2, 1 LA MULTI ANI 2010. sampanie, urari de bine, etc ....

Calin are un cadou mai deosebit si cu putin ajutor si multe plasture dorintele noastre se ridica. Pe la 1:30 ma retrag in sacul de dormit.

1 ianuarie 2010. Sunt matinal ca de obicei. Afara ploua din nou. Se trezeste si Istvan cu Simina. Dupa ce mancam ceva ne suim in Mariuta si urcam la baraj. Masinuta i-si dovedeste calitatile de off-roader adevarat. La baraj peisaj bacovian. Reintors in sat se ia o decizie rapida: intoarcere la Timisoara. Parasim muntele dar ploaia, umezeala, lipsa zapezii, vremea prea calda nu prea ne place. Seara suntem toti in casa Siminei, toti 7. Surprinzator 4 oameni prefera sa doarma in saci si pe izoprene.

Pe 2 ianuarie ne plimbam prin Timisoara. Este a 3-a oara cand sunt in acest oras. Este frumos in oras, multi oameni iesiti la plimbare, lumea nu se grabeste, lumea nu este nervoasa, total diferit fata de capitala. Ne intalnim si cu Simo, alta oita ce a lipsit de la "numaratoare". Prindem trenul de Bucuresti in ultimul moment dar macar drumul a fost fara incidente (la dus Bucuresti-Zalau am stat 2h in Gara de Nord sa plece trenul). 

Cam asa a inceput anul.

 











No comments: