Tuesday 8 December 2009

Faleza noua la bulgari - Tabachka

Data: 06.12.09
Locatie: Bulgaria - Tabachka
Participanti: Corina, Dragos, Tori, Rudi
Poze: http://picasaweb.google.com/nagy.rudolf.sandor/

Se anunta vreme urata la munte. Frig si ploi. In plus sunt si racit de aproape o saptamana. In aceste conditii o iesire la catarat la bulgari nu dadea sperante de reusita. Dar nu puteam sa stau in casa (sambata m-am simtit mai bine afara in Bucuresti decat in casa). Aveam nevoie de aer, dc nu voi catara macar filez si vad si o faleza noua, cea de la Tabachka. Auzisem de la altii despre aceasta faleza. Este mai putin populara in randul cataratorilor incepatori/medii decat cea din Basarbovo.

Ajunsi la faleza ne intampina o atmosfera bacoviana: racoare, ceata si multa umezeala. Ne punem totusi papucii de catarat si punem mana pe stanca. Dupa 5m de catarat acestea sunt inghetate, noroc ca suntem pe un traseu de incalzire si putem sa le incalzim. Stanca are o textura diferita de calcarul obisnuit, zici ca este granit. Dupa traseul de incalzire incerc un traseu mai greu, cu miscari atletice, din gaura in gaura. Nu reusesc sa-l leg dar sunt incalzit si nu mai simt frigul.

In acest timp Dragos leaga traseul la care lucreaza de mult. La baza scrie 7+ dar cataratorii ce l-au incercat il coteaza catre 8+. Dragos ne recomanda un traseu in partea dreapta a falezei. Traseul are primele 2 prize sapate dar dupa aceea este totul natural. Traseul mi-a placut, avand la mijloc o ridicare cu un bidoua la mana iar inainte de top o miscare de echilibru. Traseul este usor surplombat, buclele nu prea atingeau stanca :). A fost o iesire surprinzator de reusita.





 

 

 

 

 

No comments: