Monday, 17 November 2008

Trandafir de noiembrie

Data:15.11.08-16.11.08
Locatie: Veliko, Bulgaria
Participanti: Andreea, Andreea, Mihaela, Mihai, Bogu, Silviu, Liviu, Andrei, Rudy
Poze: http://picasaweb.google.com/nagy.rudolf/

Dupa we-ul trecut petrecut in Bucuresti nu-mi ardea sa repet isprava asa ca am acceptat propunere pentru we. Mihai&co planuiau o iesire la Veliko cu plecare de vineri. Stiam ca o sa fie mancare si bautura marca Veliko dar speram sa ne si cataram, avand conturi neincheiate cu unele trasee de pe acolo.
Vine si vineri seara si ne intalnim pe la 18:30. Dupa ce mai culegem o persoana aflam ca masina #2 este foarte in intarziere din cauza unor meetinguri. In astfel de conditii iesim la 20:00 din B si dupa 2h15 ajungem la Veliko. Ne cazam la Phoenix Hostel unde Mihai este deja oaspete cu vechime. Este o alternativa foarte placuta pentru statul la cort. 20leva/pat cu micul dejun inclus, oameni vorbitori de engleza (scotieni :))
De teama ca vom gasi Pizza Tempo inchis plecam inaintea sosirii masinii#2 si ne apucam sa comandam. Incercam cate ceva nou de pe meniu insa nu fara portia de cartofiori picanti cu sos de usturoi, totul stins cu o halba de Zagorka. Intre timp sosesc si ceilalti si cina se prelungeste peste ora 24:00. Intorsi la hostel mai bem un pahar de vin, cotizam in pusculita si ne retragem in dormitoare.
Dimineata trezirea la 9:00, micul dejun si la 11:00 ne strangem echipamentul pentru a merge la faleza. Vremea nu tine cu noi, ceata este prezenta peste tot. Ne consolam ca nu bate vantul. Pe bord computerul indica 7 grade. Acum 2 saptamani pe asa vreme ne intorceam din Rasnoave. Ne legam in coarda si incep un traseu de incalzire. Dupa primii 5m incep sa-mi inghete degetele. Trece un timp pana-mi revin dar dupa aceea totul merge bine. Aceasi senzatii traiesc toti care se catara. Schimbam corzile. Fac cap traseul cu trandafir pana la topul de sus, si pun mansa si pe proiectul descoperit acuma 2 saptamani. Incerc traseul si caut o solutie la ultimele 2 asigurari inainte de top. Dupa cateva esecuri gasesc o solutie care pare abordabila. Voi vedea cand il voi incerca ca si cap la anul.
Marea realizare dpdv sportiv a fost legarea traseului aflat in stanga de Melory. Traseele au fost incercate si de baieti cu diferite reusite. Ziua de catarat s-a terminat cu un rapel de 40m de sus de pe faleza, totul pe semiintuneric. De data asta am nimerit ancora de deasupra grotei mari, lucru ce nu am reusit data trecuta. Ajunsi jos corzile se incapatineaza sa vina jos dar cu mici ajustari le recuperam.
Seara-cina la Pizza Tempo, alte bunatati, o cafea urmata de 1h intr-un bar. Ajungem la hostel pe la 1:30; eu ma retrag; ceilalti continua povestile la un pahar de vin.
Duminica dimineata. Soarele a reusit sa invinga ceata. Nu mai vazusem soarele de o saptamana :(. Distactia de aseara si-a spus cuvantul, colegii mei nu prea se grabesc sa se trezeasca asa ca plec la o plimbare prin oras, schimband si niste bani.
La intoarcere surpriza, toata lumea in picioare mai putin Mihai care s-a culcat la 5 dimineata. Servim micul dejun, stangem bagajele, facem poza de grup pentru hostel si plecam catre stanci. De data asta incepem cu rapelul de zi peste grota. Dupa rapel vreau sa schimb zona de faleza dar aceasta este ocupata de membrii CAR :). Ne vedem in situatia de cauta trasee noi. Gasim 2 trasee apropiate unul numit K2 iar celalalt 82. Dupa o repriza de identificat pitoane eu intru pe K2 iar Mihai pe 82. Traseul urmeaza linia unei fisiri care dupa 15m se despica in 2 fisuri. Trec cu emotii si reusesc sa ajung in top. Mihai are niste probleme cu linia traseului si in final ajunge in acelasi top ca si mine. Ziua trece prin escalada pe aceste 2 linii.
Ora 16:00, strangem echipamentul, o ultima comanda la Pizza Tempo si ne retragem la Nord de Dunare.

No comments: