Monday, 15 December 2008

One day show

Data:14.12.08
Locatie: Valea Galbinele, Mtii Bucegi
Participanti: Silvia, Eu
Poze: http://picasaweb.google.com/nagy.rudolf/

Blog Silvia: http://silvique.blogspot.com/

Monday, 8 December 2008

Primavara - Iarna

Data: 06.12.08-07.12.08
Locatie: Bucegi
Participanti: Silvia, Mihai, Eu
Poze: http://picasaweb.google.com/nagy.rudolf/
Blog Silvia: http://silvique.blogspot.com/

De ziua lui Dicu credeam ca s-a instalat iarna. Nu a fost insa asa, vremea intrand intr-un proces de incalzire. Plecam catre Glajerie - Malaiesti - Omu pe o vreme de primavara. Suntem in tricou, suprapantalonii se incing, bocancii de iarna la fel. La Malaiesti insa iarna incepe sa-si spuna cuvantul, expunerea nordica spunandu-si cuvantul si dam de zapada cu crusta de ghiata. Ajungem si la baza Hornului Mare si incepem urcarea nu inainte de a imparti echipamentul: coltarii la mine, pioletul la Mihai. Ajungem cu bine in creasta unde ne intampina vantul din Valea Gaura. Ajungem la statie cu mainile inghetate dar stim ca s-a terminat pentru aztazi. George si Ciprian se bucura sa ne vada, in 2 saptamani trecand doar 4 oameni pe la statie. Ajunge si a 2-a trupa la statie (Harciogu si Andrei) si ne punem pe povesti.
Duminica decidem sa coboram pe Cerb ocazie cu care Ciprian ne conduce pe Piciorul Morarului, o varianta de coborare pe Cerb.

Obs: coltarii si pioletul sunt un MUST pentru fiecare membru al turei

Tuesday, 2 December 2008

Traversarea Leaota Bucegi

Data:29.11.08-01.12.08
Locatie: Leaota, Bucegi
Participanti: Corina, Silvia, Tori, Eu
Poze: http://picasaweb.google.com/nagy.rudolf/

Tura de 1 Decembrie. Dupa multe discutii unde sa mergem de 1 dec am decis pentru traversarea Leaota-Bucegi. Pentru toti a fost un masiv nou, pozitia lui permitand o tura de 3 zile. Echipa de soc Corina, Silvia, Tori si eu. Tura avea sa inceapa bine realizand ca nu am luat paine mai deloc. Aveam sa train 2 zile pe biscuiti, ceai, cascaval si mezeluri. Ajungem dupa un mars destul de lung la cabana Leaota care este inchisa. Ne continuam drumul catre varf. Intre timp ceata ne-a acoperit, GPS-ul fiind de mare ajutor sa gasim varful. Stana unde tb sa innoptam insa nu era pe GPS si dupa cca 30min de cautari zadarnice ne retragem intr-un bivuac sub un brad. Dupa ce mancam si ne retragem in saci ceata se retrage si avem parte de un cer instelat.
A 2-a zi planul era sa ajungem la Omu dar din cauza unei decizii sa "scurtam" traseul ajungem doar la Padina unde avem parte de mancare gatita si camera incalzita la centrul salvamont.
A 3-a zi urcam la Piatra Arsa si coboram in Busteni pe Jepii Mari.

Obs: sacul de bivuac este de real folos